WKRET-MET

FIXING SYSTEMS

 

Compania a fost infiintata in 1990 si este continuarea unei afaceri de familie inceputa in 1978, care se axa pe productia diverselor obiecte din plastic. In septembrie 1992 compania se lanseaza sub numele WKRET-MET. Prima piata de desfacere pentru produsele WK a fost sud-estul Poloniei. In 1994, ca raspuns la cerintele din ce in ce mai mari ale pietei, compania a inceput productia de holz-suruburi pentru gips-carton, in 1995 este inclusa o gama completa de suruburi de pal, in acest fel devenind prima companie din Polonia producatoare de suruburi pentru lemn cap hexagonal.

Diversificarea sistematica a gamei de produse in urmatorii ani a facut sa creasca cifra de afaceri a companiei si a marit numarul distribuitorilor. La sfarsitul anilor '90 a fost construita cea mai moderna fabrica de productie de elemente de fixare si organe de asamblare din centrul si estul Europei. Cu o suprafata totala de 10.000 mp fabrica a fost dotata cu utilaje de productie performante printre care amintim marcile ARBURG, Demag si Mefai Krauss.
In acelasi timp, laboratorele de cercetare au conceput un model pentru diblul tridirectional, care a fost si brevetat. Apoi, WK a brevetat si alte produse; mai mult, aproape toate au certificate eliberate de Institutul de Cercetare in Constructii.

In primavara anului 2011 firma WKRET-MET inaugureaza o noua linie de suruburi autoforante RAL special vopsite, tratate printr-un proces infrarosu care garanteaza protejarea vopselei impotriva factorilor mecanici ce intervin la montaj. Alaturi de procesul de galvanizare/zincare stratul de vopsea (60-80 µm) are proprietati anti corozive iar intensitatea razelor UV garanteaza durabilitatea culorii surubului autoforant. Saiba EPDM impiedica scurgerile de apa, este rezistenta la conditiile climatice, isi pastreaza elasticitatea si reduce efectele termice.

 

 

Noul sistem de ambalare in galetusa din plastic permite inmagazinarea in conditii de umiditate, iar manerul faciliteaza transportul produsului la inaltime si in conditii de lucru dificile.

 


O alta categorie importanta din gama de produse WKRET-MET o reprezinta diblurile pentru izolatie.
Fiecare diblu este marcat cu sigla WKRET-MET, reprezentand o garantia a calitatii.


Firma WKRET-MET este singurul producator din EUROPA care detine 5 autorizari ETA - EUROPEAN TECHNICAL APPROVALS - in domeniul sistemelor de fixare a izolatiilor , reprezentand un nivel ridicat de calitate si performanta a produselor . Certificarea ETA este garantía ca produsele sunt conforme cu destinatia lor si este necesara tuturor constructorilor care lucreaza aliniati la prevederile legislatiei in constructii, inclusiv pe teritoriul Romaniei. De asemenea, certificarea ETA reprezinta rezultatul unor eforturi de durata din partea companiei WKRET-MET, atat dpdv al timpului necesar pentru obtinerea lor cat si al eforturilor financiare pentru certificare.

Certificarea ETA este data de catre organizatia EOTA ( European Organization for Tehnical Appproval) din Belgia care este reprezentata in mai toate tarile europene de catre diverse institute de cercetare. Mai multe informatii despre EOTA puteti afla chiar de pe site-ul lor oficial dand click AICI

WKRET-MET reprezinta garantia dumneavoastra pentru fatade rezistente si atragatoare, cu montaj rapid, pentru toate tipurile de structuri, pentru toate tipurile de izolatie, garantand un nivel ridicat de stabilitate pentru intreaga structura .

ATENTIE! Daca placile de izolatie sunt doar lipite cu adeziv, atunci greutatea fatadei combinata cu factorii externi (schimbari bruste de temperatura, inghet, dezghet, vanturi puternice) poate duce la desprinderea sistemului de termoizolatie a fatadelor. De aceea WKRET-MET si ROCAST NORD va recomanda fixarea cu dibluri pentru asigurarea mecanica a termoizolatiei si reducerea riscului craparii mortarului. Datorita rozetei rezistente si a sarcinilor caracteristice mari ( rezistenta la smulgere ), diblurile pentru izolatie ofera un plus de suport pentru fatade , acest lucru ducand la o mai mare stabilitate a intregii structuri. In plus diblurile pentru izolatie cu surub de otel ofera mai multa siguranta.

INFORMATII DE BAZA DESPRE DIBLURILE PENTRU IZOLATIE WKRET-MET

Alegerea diblului potrivit se va face dupa evaluarea substructurii deoarece diblurile pentru izolatie WKRET-MET cu agrement tehnic European sunt testate si aprobate pentru categorii de utilizare specifice, zona de expansiune a diblului trebuind sa se incadreaze perfect in tipul suport al peretelui . Evaluarea corecta este singura modalitate prin care diblul isi poate indeplini functia de fixare a sistemului de termoizolatie .

Calcularea lungimii de diblu necesara. Stabilirea lungimii corecte este o conditie preliminara pentru obtinerea sigurantei maxime prin fixare, se va tine cont de conditiile de la locul de montare:
- grosimea izolatiei
- grosimea tencuiala veche (daca exista) aprox. 20 mm.
- grosimea imbinarii cu adeziv dupa aplicarea placii de izolatie prin presare (de obicei aprox. 10 mm)
- compensarea suplimentara a aspectului denivelat al fatadei.

Stabilirea numarului de dibluri necesare. Se va calcula pentru fiecare constructie in parte, conform standardelor nationale si europene privind sarcina provocata de vant, structura cladirii, inaltimea, planul de ansamblu, imprejurimile. In general cu cat este mai inalta cladirea si mai expusa imprejurimilor acesteia, cu atat mai mare este numarul de dibluri de fixare a izolariei. Pe de alta parte, folosind dibluri de calitate WKRET-MET se reduce consumul pe metru patrat – se reduce costul materialelor si a timpului de lucru.

Prelucrarea corecta este cruciala in functionarea diblului. Diblurile se vor monta intodeauna in zona adezivului pentru a sustine imbinarile acestuia prin presiunea de contact.


DIBLURI CUI PENTRU IZOLATIE WKRET-MET POLONIA

1. Domenii de utilizare 
- Fixarea materialelor izolatoare la fatade
- Fixarea izolatiilor de acoperisuri plane, pentru cladirile industriale.
- Fixarea foliilor de etansare la beciuri, subsoluri, etc.
- Fixarea in diferite material de constructii: beton, caramida plina, caramida cu goluri, BCA .

2 . Caracteristici 
- Materiale foarte rezistente la impact (montare prin lovire)
Diblu cu rozeta - polipropilena rezistenta la impact
Cui diblu - fibra sticla ranforsata cu poliamyda pentru o mai mare rezistenta la incovoiere sau cui metalic.
- Stabilitate termica in intervalul - 40° C si + 80° C.
- Diblu cui din material plastic cu rozeta Ø 60 mm pentru fixarea materialelor izolatoare dure , portante cum ar fi stiroporul, placile de spuma tare.
 - Diblu cui din metal cu rozeta Ø 60 mm pentru fixarea materialelor izolatoare moi, neportante cum ar fi vata de sticla sau vata minerala. Pentru acest tip de material se poate folosi diblul cu cui metalic impreuna cu rozeta suplimentara speciala Ø 140 mm (TDX 140) pentru o mai buna fixare pe o suprafata mai mare. 

3 . Instructiuni de montaj

ATENTIE! Incepeti montajul diblurilor de izolatie dupa ce adezivul s-a intarit deja.
- Gaurire - diametru burghiu Ø 8 sau Ø 10 in functie de model
- Adancimea de gaurire - cu aproximativ 10 mm mai adanc decat lungimea diblului
- Introducere in gaura a diblului fara cui pentru a fi pozitionat la nivel cu materialul izolant
- Introducerea cuiului si lovirea acestuia pentru fixarea diblului

AICI puteti face download la informatii tehnice de montaj, caracteristici mecanice in functie de suportul pe care se monteaza izolatia, recomandari de lungime a diblurilor in functie de grosimea izolatiei sau numarul certificatelor ETA (fisierul este format Excel). 

Mai jos puteti face download la 4 brosuri in limba engleza, pregatite de WKRET-MET cu informatii condensate si cu produse cu aplicabilitate intr-un anumit domeniu, cum ar fi: izolatii, acoperisuri sau sisteme de fixare.

Brosura Wkret-met suruburi panouri si acoperisuri Brosura Wkret-met sisteme fixare pereti izolatori Brosura Wkret-met sisteme prindere acoperis Brosura Wkret-met sisteme de fixare

Compania WK se extinde continuu prin marirea infrastructurii, a numarului de filiale si a numarului de produse din oferta. Misiunea companiei este sa mentina si sa imbunatateasca calitatea serviciilor si produselor.

Noul centru logistic inaugurat in anul 2010 se intinde pe o suprafata de 30.000 de metri patrati, suprafata in care sunt incluse noile birouri si depozitul, iar cele 30 de rampe de incarcare permit o fluidizarea a circuitului de exporturi.

 

Pentru a accesa site-ul oficial al WKRET-MET faceti click AICI.

 

btm
 

Pentru informatii si oferte despre produsele Rocast Nord va puteti abona la newsletter-ul din magazinul nostru, www.SuruburiOnline.ro

site creat de optimacad
Optimacad